Buurtbewoners bijgepraat over nieuwbouwplannen

Donderdag 9 februari stonden opnieuw de deuren van ’t LOU-vre open voor de directe buurtbewoners van de Van Weedestraat 97. Na de bijeenkomst in oktober vorig jaar opnieuw een bijeenkomst waar de buren werden voorgelicht over de plannen voor de nieuwbouw op de plek waar zij nu een bakje koffie kregen aangeboden van gastvrouw Myrna van Schoonhorst.

Domus heeft ervoor gekozen om de buren te betrekken bij de planontwikkeling. Kansen en bezwaren werden besproken in vorige sessies. Door al die contactmomenten hebben plannenmakers en omwonenden elkaar beter leren kennen. Naar aanleiding van onder meer de input van de buren is Domus aan de slag gegaan en zijn de plannen op een aantal belangrijke aandachtspunten gewijzigd.

Via tekeningen en art impressions kregen de aanwezigen tijdens de infoavond op 9 februari een beeld hoe de bouwplannen en uitzagen en wat de wijzigingen zijn. Myron Jacobs van Domus Vastgoedontwikkeling en Roland van Bussel van Architecten aan de Maas waren aanwezig om vragen te beantwoorden.

De twintig aanwezige buren, waarvan een aantal bestuursleden van de Winkeliersvereniging, reageerden positief op de plannen en op de openheid van de plannenmakers. Er zijn geen noemenswaardige bezwaren. Geïnteresseerd luisterden zij naar de uitleg van de architect die via de tekeningen duidelijk maakte hoe de nieuwbouw eruit kan komen te zien. Het appartementengebouw met onderkelderde parkeergarage krijgt een retailfunctie op de begane grond, maatschappelijke woonfunctie, appartementen voor eventuele doorgroeimogelijkheden en enkele penthouses en zal niet misstaan in het straatbeeld was de conclusie.