Positieve bijeenkomst buurtbewoners in ’t LOU-vre

Dinsdag 18 oktober stonden de deuren van ’t LOU-vre open voor de directe buurtbewoners. Een mooi symbolisch moment. De plek waar de buren hun kopje koffie van gastvrouw Myrna van Schoonhorst kregen aangeboden is de locatie waar over een paar jaar nieuwbouw gaat verschijnen.

De buurtbewoners kregen de gelegenheid om tekeningen en art impressions te bekijken en om vragen te stellen aan Myron Jacobs van Domus Vastgoedontwikkeling, Roland van Bussel van Architecten aan de Maas en Edwin Majoor van Majoor Makelaars.

De vijftien aanwezige buren reageerden positief op de plannen. Geïnteresseerd luisterden zij naar de uitleg van de architect die via de tekeningen duidelijk maakte hoe de nieuwbouw eruit kan komen te zien. Het appartementengebouw met onderkelderde parkeergarage krijgt een retail functie op de begane grond, maatschappelijk woonfunctie, appartementen voor eventuele doorgroeimogelijkheden en enkele penthouses en zal niet misstaan in het straatbeeld was de conclusie.

Domus kiest voor deze contactmomenten zodat de direct betrokkenen tijdig kunnen reageren op het ontwerp en het ontwerp, waar mogelijk, nog kan worden aangepast. Er worden ook nog aanvullende individuele afspraken gemaakt om aanpassingen te verwerken.

Wederom een nuttige en positieve bijeenkomst waarbij de aanwezigen te kennen gaven blij te zijn met de open communicatie.